perjantai 26. elokuuta 2016

Toinen päivä Irlannissa/ Tullamore D.E.W

Aamupalan ja auton hakemisen jälkeen alkoi Road Trip! Autolla ajaminen jännitti kumpaakin ja yritin oikeasti parhaani olla sanomatta tai kommentoimatta.. Onnistuin aika hyvin ;)

Dublinista suuntasimme auton nokan kohti Galwayta, mutta ensin kävimme Tullamoressa tutustumassa Tullamore D.E.W:n vanhaan varastorakennukseen. Meillä mies tykkää viskeistä ja ajattelin, että tislaamokierros olisi kiva. Tullamore valikoitui kohteeksi, koska oli matkan varrella ja vaikutti tutustumisen arvoiselta paikalta.

Varasin liput netistä ennakkoon Visitor Centerin omilta sivuilta. Meidän kierroksen nimi oli Curious Taster's Journey. Tähän kuului kierros Tullamore D.E.W:n historiasta, viskin valmistuksesta sekä lopuksi meillä oli pieni maistelukierros. Hintaa tälle tuli 12,00€/hlö ja todellakin oli sen arvoinen!


Mähän en tiedä viskin valmistuksesta mitään. Pelkäsin ensin että jääkö kierros mulle tylsäksi, kun en ymmärrä mitään. Onneksi tämä huoli oli turha, koska kierros oli suunniteltu hyvin ja meidän opas oli eriomainen. Nainen oli tosi mukava, tiesi oikeasti viskistä -lisäksi irlantilainen huumori vaan uppoaa minuun ja muihinkin nähtävästi.

Näitä kierroksia alkoi päivän mittaan useampi. Me odottelimme noin puoli tuntia kierrokselle pääsyä. Ei haitannut, joimme ravintolassa yhdet oluet/siiderit ja istuskelimme terassilla. Ruokaakin tuolta olisi saanut, mutta hotelliaamupala painoi vatsassa vielä. Ruoka kyllä näytti herkulliselta!


Viski -tasting oli tosi kiva vaikka en (vieläkään) ole suuri viskin ystävä. Oli hauska maistella kolmea erilaista tuotetta ja oikeasti erottaa ne maut ja mausteet juomasta. Tastingin jälkeen kävimme vielä lahjatavara -puolella, josta mukaan lähti tuliaisten lisäksi omaan kaappiin tuliainen :) Ehkä jonain syksyisenä lauantai iltana lasillinen viskiä tulee tarpeeseen ja voi palata hetkeksi tähän ihanaan paikkaan <3 

Tullamoressa emme valitettavasti kerenneet enempää kiertelemään, mutta kaupunki oli kyllä kaunis ja varmasti sen arvoinen että siellä voisi viettää enemmänkin aikaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit ja kommentoit! :)