tiistai 9. elokuuta 2016

Kokemus Europcarilta vuokraamisesta + autolla matkustaminen Irlannissa

Otsikko on pitkä ja niin on postauskin, mutta toivottavasti tästä joku saa hyödyllistä tietoa mikäli aikoo matkata Irlannissa autolla :)

Toisena matkapäivänä menimme takaisin lentokentälle, josta haimme kämäsen pienen Hyundaimme.
Auto tosiaan oli pieni, kämänen, mutta oikeasti ihan mukava. Sopivan pieni noille Irlannin todella mutkaisille teille! Ainut miinus autossa oli ilmastoinnin puuttuminen, vaikka varasimme sellaisen auton. Huomasimme kuitenkin vasta kun olimme jo lähteneet parkkipaikalta.

Kämänen, pieni Hyundai 

Auton vuoraaminen Europcarin kautta oli ihan ok, joskin asiakaspalvelussa heillä on kyllä parantamisen varaa.. Lentokentän tiskiltä saimme kyydin isommalle parkkialueelle, josta auton sai lunastaa. Europcarin kuski oli älyttömän mukava ja nauratti Irlantilaisella huumorilla koko bussia :D Ihan huippu tyyppi ja todella sopiva työtehtäväänsä!

Lunastusvaiheessa taas asiakaspalvelija nainen olisi vaikka voinut kokeilla hymyilemistä, se kuulemma auttaa jonkin verran. Nainen oli niin hapan ja muuttui vain ennemmän happamaksi kun emme ottaneet hänen tarjoamaan lisävakuutusta. Meillä oli jo kolmannen osapuolen vakuutus, mutta kaikki vuokrafirmathan haluavat myydä omansa.

Pääsimme kuitenkin autolle ja tarkastimme sen. Otimme tarkasti kuvia ja kävin pyytässä tarkastusmiestä paikalle, koska autossa oli naarmu jota ei ollut listassa. Naarmu oli takaluukun kohdalla, tullut varmasti kun matkalaukkua on otettu autosta pois. Tarkastajaa oli vaikea saada paikalle, ei oikein huvittanut tulla. Kun hän tuli paikalle, totesi vain ettei noin pienistä naarmuista välitetä. Silti heidän listassa oli alle sentin kokoinen naarmu, mutta ei tätä vaikka oli leveä ja minusta näkyvämpi.

Varaaminen oli kuitenkin helppoa, mutta paikanpäällä ihmiset olisivat voineet olla ystävällisempiä. Lisäksi kolmannen osapuolen vakuutus oli aika sekava ja jouduimme monta kertaa tarkistamaan, että onhan vakuutus voimassa.

Matka sujui hyvin, eikä kolareita sattunut. Välillä toki oli pakko laittaa silmät kiinni kun paikalliset ajoivat teillä kovaa ja ohittivat ihan hulluissa paikoissa. Ja niistä kapeista teistä.. Oletteko koskaan ajanut mökkitietä? Tietä johon mahtuu just kaksi autoa? Sellaisia tiet ovat Irlannissa. Siis kaikki tiet. Moottoritie välillä Dublin-Galway on isompi. Vähän.

Ennis, County Clare
Irlannissa ei ole samanlaisia ohitusteitä kun täällä meillä päin. Yleensä tiet menevät kaupunkien läpi, ja tiet ovat ylläolevan kuvanlaisia. Parkeerata saa kummallekin puolelle katua, mutta onneksi on isompia parkkipaikkoja. Parkkimaksut ovat aika pieniä, joten sakkoa ei kannata ottaa.

Autolla matkaavan kannattaa ottaa huomioon teiden kapeus ja niiden huono kunto. Navigaattori saattaa näyttää helposti muutaman tunnin matkaa, joka venähtää helposti lähes kolmeen tuntiin! Ajoissa kannattaa lähteä, koska teillä ei voi ajaa kun n. 60 km/h. Joillakin teillä on tiemaksuja, mutta ne ovat pienet, eivätkä syö budjettia. 

Ai niin! Viimeisenä kannattaa ottaa huomioon, että tiellä ei muuten väistetä mihinkään.. Koska tien vierestä nousee yleensä kivimuuri :D Eläimiä saattaa myös vaellella vapaana, mekin "törmättiin" matkalla lehmiin, lampaisiin ja hevosiin, jotka kulkivat vapaana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit ja kommentoit! :)