tiistai 5. syyskuuta 2017

Pohjois-Norjan Road Trip

On kyllä jäänyt kokonaan blogin kirjoittaminen.. Niin se arki vain vie.
Irlannin reissun postaukset jäivät kesken, mutta kysyä saa, jos joku jäi mietittymään. Ehkä palaan joskus siihen matkaan, mutta nyt mennään tämän vuoden matkaan -Road Trip Pohjois-Norjassa!

Pohjois-Norjassa on paljon nähtävää ja koettavaa, sekä toinen toistaan upeampia luontokohteita. Me valitsimme loppujen lopuksi seuraavan reitin:


Eli Vaasasta ajoimme ensin Jyväskylään kummipojan synttäreille. Jyväskylästä ajoimme Sodankylään kummitytön luokse, josta menimme Kilpisjärvelle. Seuraavaksi matka jatkui Lyngeniin, Altaan, Nordkappiin ja Borselvin kautta Rovaniemelle, josta ajoimme Ranuan kautta kotiin. 

Ajokilometrejä kertyi ihan mukavasti. Varsinkin Jyväskylä-Sodankylä väli tuntui todella pitkältä matkalta istua :D Ajomatkat meni mukavasti, vaikka välillä puuduttikin.

Tässä on muutamia kuvia matkaltamme. Kirjoitan kohteista erikseen vielä. 

Näkymät Saanalta. Matkalla huipulle. 

Matkalla Saanan huipulle. 

Steindalsbreen glacier, Lyngen
Altan kalliokuvat, Alta

Nordkapp

Silfar Canyon


Olimme suurimman osan öistä teltassa yötä. Telttailu Norjassa on tehty helpoksi, koska ilmaisia levähdys- ja telttapaikkoja on joka paikassa. Vaikka telttapaikkoja on usein, kannattaa silti etsiä jo kotona paikat valmiiksi. Olimme Lyngenissä ihanalla rannalla yötä, mutta Nordkappista tultaessa sopivaa paikkaa ei meinannut löytyä. Väsyneenä ei jaksa oikein etsiä ja silloin oli hermo vähän kireällä.

Altassa meillä oli hotellina sympaattinen Husky Holmen Lodge, Rovaniemellä olimme varanneet tyylikkään Arctic Light Hotelin. Koitan kirjoittaa myös hotelleista, mutta suosittelen kumpaakin!

Kaiken kaikkiaan Pohjois-Norja antoi meille parastaan :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit ja kommentoit! :)